Loading...Loading...


five + two =
×

Over MK Award

De MK Award is een hommage aan de creative legacy van voormalig galeriehouders Emmo Grofsmid (1951-2011) en Karmin Kartowikromo (1948-2011), eigenaren van de voormalige MK Galerie Rotterdam/Berlijn.

De MK Award stimuleert en viert het kunstenaarsschap en wordt mogelijk gemaakt door de kunstwereld zélf: door kunstenaars, verzamelaars, liefhebbers – kortom, iedereen die zich herkent in de visie van Emmo Grofsmid en Karmin Kartowikromo. Vanuit passie, enthousiasme en de overtuiging dat kunst essentieel is voor de samenleving.

Los van afzonderlijke projecten of oeuvre focust de prijs op het kunstenaarschap in de breedste zin. Het gaat om de ontwikkeling van de kunsten zelf, maar ook om de positie die de kunstenaar inneemt binnen het artistieke veld en wat hij/zij betekent voor de rest van de samenleving – precies zoals Emmo en Karmin ook deden in hun MKgalerie.

De MK Award is een initiatief van een groep kunstenaars van de voormalige MK galerie Rotterdam/Berlijn. Deze wordt mogelijk gemaakt door particulieren, bedrijven en instellingen die door donaties en giften, of door bijdragen en steun in natura deze kunstprijs willen steunen.

Eerdere winnaars van de MK Award zijn Melanie Bonajo (2013), Gil & Moti (2015) en Peter Fengler (2017).